Zelena proizvodnja

 

Za razvojem izjemnih izdelkov islandske kozmetike BIOEFFECT stoji tudi okolju prijazna proizvodnja. Ječmen, iz katerega proizvajajo epidermalne rastne faktorje (EGF) je pridelan na Islandiji in raste v posebnih rastlinjakih z minimalnim odtisom CO2, za njihovo delovanje pa uporabljajo obnovljivo geotermalno energijo in čisto izvirsko vodo.

 

Ta patentrana proizvodnja, ki jo je razvilo podjetje ORF Genetics, je obšla tradicionalno proizvodnjo v bakterijskih ali živalskih celičnih kulturah, in tako omogoča uporabo čistejših in stabilnejših celičnih aktivatorjev v kozmetičnih pripravkih.

 

BIOEFFECT s svojimi kozmetičnimi izdelki postavlja nove standarde v kozmetični proizvodnji in zeleni tehnologiji. 

  

 

Vrednote podjetja BIOEFFECT se odražajo v njihovih izdelkih, ki so Učinkoviti, Varni in Čisti. To so temelji, na katerih podjetje gradi svoj celoten razvoj izdelkov in marketing. Oblikovanje izdelov ima samo en glavni namen – podpiranje in vzdrževanje naravne aktivnosti celičnih aktivatorjev.
 

Kozmetika BIOEFFECT tako vsebujejo malo sestavin, ne vsebuje konzervansov, barvil in dišav, ni alergena in ni testirana na živalih. Primerna je za vse tipe kože.