Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

V podjetju Phoebus d.o.o. cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo in pri njihovi obdelavi ravnamo skladno z veljavno relevantno zakonodajo.

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov:
Phoebus d.o.o.
Hubadova 8
1000 Ljubljana
Matična številka: 3852890000
Telefon: 031 702 695
E-pošta: info@phoebus.si

 

Phoebus d.o.o. vaše osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve vašega naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalega, kar je povezano z naročilom in potrebno komunikacijo ter skladno z nameni, za katere ste nam podali vaše soglasje.

 

Pri nakupih zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam- izven podjetja Phoebus d.o.o., razen tistim, ki imajo s podjetjem  sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov, t.i. pogodbeni obdelovalci. Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

 

Kupec lahko kadarkoli zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja Phoebus, d.o.o. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb. 

 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov preko elektronskega naslova info@phoebus.si

 

Katere osebne podatke obdelujemo

Osnovni kontaktni podatki: ime in priimek,  e-naslov, telefonska številka.

Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga: predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu.
Podatki o uporabi naše spletne strani - čas na strani, kliki na strani in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila: če je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili.

 


Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

 • zakon in pogodbeni odnosi,
 • privolitev posameznika in
 • zakoniti interes.

Obrazložitev:

 • ko je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti: izdaja računov za kupljeno blago)
 • ko je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo
 • ko ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave
 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa)

 

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja
 • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe
 • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte)
 • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov
 • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

 

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran. Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino.

Upravljanje in brisanje piškotkov

V primeru, da se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne. Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika.

Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke

Piškotki za analitiko

Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Izvajalci statistike

 

  _umta            .bioeffect.si            2 leti                Google Analytics

 

    _umtb         .bioeffect.si            30 minut         Google Analytics

 

    _umtc         .bioeffect.si            trajanje seje     Google Analytics

 

    _umtz         .bioeffect.si            6 mesecev         Google Analytics

 

    _ga               .bioeffect.si          2 leti                 Google Analytics

 

Piškotki za družabna omrežja

Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.

 

Piškotki za komunikacijo na strani

Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.

 

Piškotki za oglaševanje

So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.

 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Phoebus d.o.o. bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, v primeru pridobljenih osebnih podatkov na podlagi privolitev, pa do preklica, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom. V teh primerih Phoebus d.o.o.podatke hrani v skladu z zakonsko obveznostjo.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

 

Obvestilo nadzornemu organu o kršitvi varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov je Phoebus d.o.o. o tem dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ, razen kadar je verjetno, da s kršitvijo niso bile ogrožene pravice in svoboščine posameznikov. Kadar ob kršitvi obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, je Phoebus d.o.o. o kršitvi dolžan obvestiti policijo in/ali pristojno tožilstvo. V primeru, da gre za kršitev, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, je Ponudnik dolžan o kršitvi nemudoma oz. kadar to ni mogoče, brez nepotrebnega odlašanja, obvestiti posameznike, na katerega se osebni podatki nanašajo. Obvestilo posamezniku mora biti izvedeno v razumljivem in jasnem jeziku.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih