Kozmetični izdelki BIOEFFECT so plod več kot desetletnih raziskav islandskega podjetja ORF GENETICS, ki se v prvi vrsti ukvarja z molekularno biologijo. Njegovo hčerinsko podjetje BIOEFFECT je trenutno edino podjetje na svetu, ki epidermalne rastne faktorje (EGF) pridobiva iz rastlin in ne iz bakterijskih ali živalskih celic. Kopija človeškega EGF je proizvedena v ječmenovem zrnju, ječmen raste v vulkanski prsti in je zalivan s čisto izvirsko vodo v najsodobnejših rastlinjakih na Islandiji.

 

Za odkritje vloge rastnih faktorjev so leta 1986 podelili Nobelovo nagrado za medicino, sprožili so revolucijo tudi v pomlajevalni kozmetiki. Z njimi je mogoče spodbuditi celice, da se obnašajo tako, kot so se v mladosti. Tako lahko z rastnimi faktorji vplivamo na videz in tudi na površino kože: koža postane bolj gladka in nežna. Poleg povečanja prožnosti kože ter omilitve gub in gubic je najvidnejša biološka reakcija dramatično povečanje kolagena.

 

Na trgu je več izdelkov z rastnimi faktorji, predvsem v ZDA in Aziji, toda BIOEFFECT je trenutno edino podjetje na svetu s tehnologijo za proizvodnjo rastnih faktorjev iz rastlin, ki so veliko čistejši in učinkovitejši; z njihovim postopkom pridobijo razmeroma visok delež rastnih faktorjev, tako da v izdelku dejansko učinkujejo in niso le ime na steklenički.

 

 

Navdih za razvoj izdelkov BIOEFFECT prihaja iz medicinskih raziskav, razvijajo pa jih v tesnem sodelovanju z vodilnimi svetovnimi dermatologi in biokemiki.

   

 

Prvo klinično raziskavo BIOEFFECT EGF seruma je opravil dr. Ronald L. Moy, predsednik Ameriške akademije za dermatologijo in predavatelj na Geffnovi medicinski šoli Univerze v Kaliforniji. Njegove ugotovitve kažejo, da nega s tem serumom vidno omili gube in gubice, izboljša in pomladi teksturo in tonus kože, znatno zoži pore in nasploh obnovi kožo. "To so najboljši rezultati, kar sem jih videl v tridesetih letih dela," svoje ugotovitve komentira priznani ameriški dermatolog.