Predavanje dr. Bjorna Orvarja in predstavitev novosti iz družine Bioeffect.

Ekskluzivni dogodek Bioeffect

Predavanje dr. Björna Örvarja in predstavitev novosti iz družine Bioeffect.

Predavanje dr. Bjorna Orvarja in predstavitev novosti iz družine Bioeffect.
Dr. Bjorn Orvar, znanstvenik in doktor rastlinske molekularne genetike ter soustanovitelj podjetja Bioeffect, ki je pred več kot desetimi leti začel graditi zgodbo o uspehu islandske pomlajevalne kozmetike.
Adriana je gostom za pokušino kanila kapljico Bioeffect Egf Seruma.
Novinarska vprašanja dr. Orvarju.
Druženje po dogodku.
Prelestna igralka Tanja Ribič, dr. Bjorn Orvar in Nives Kafol, Phoebus d.o.o., ekskluzivni zastopnik kozmetike Bioeffect za Slovenijo.
Linija za profesionalno uporabo Bioeffect Pro.
Posebna izdaja Bioeffect EGF Seruma.

V sredo, 24. maja 2017, smo na dogodku za strokovno javnost in medije, v Antiq Palace Hotel&Spa v Ljubljani, predstavili novosti iz družine BIOEFFECT – med drugim tudi linijo za profesionalno uporabo Bioeffect Pro in posebno izdajo Bioeffect EGF Seruma, ki smo ji priložili darilo in s katero izražamo spoštovanje sečišču bioetehnologije in znanosti o ječmenu, kar je temelj Bioeffecta.


Pazljivo smo prisluhnili tudi predavanju dr. Björna Örvarja o revolucionarnem znanstvenem odkritju – rastnem aktivatorju EGF, ki temelji na z Nobelovo nagrado za medicino nagrajenem odkritju in ki stimulira kožo, da se prenovi sama.


O dr. Björnu Örvarju, »očetu kozmetike Bioeffect«


Dr. Björn Örvar,  znanstvenik, izvršni podpredsednik in direktor znanstvenega oddelka pri Bioeffectu, je eden od treh doktorjev znanosti na celem svetu, ki so uspeli razviti postopek pridobivanja epidermalih rastnih faktorjev (EGF) iz rastlin – ječmena. Naziv doktorja znanosti je prejel za raziskave na področju molekularne genetike rastlin na univerzi v Britanski Kolumbiji.


»Mi smo edino podjetje na svetu, ki rastne faktorje vzgajamo v rastlinah, natančneje v ječmenu. To pomeni, da pri pridelavi ne pride do razvoja okužb ali tveganj endotoksinacije.  Prav tako, zadoščamo etičnim, moralnim in legalnim vprašanjem, ki bi se pojavila, če bi EGF razvijali v človeških celicah. Skozi leta raziskovanja so naši znanstveniki našli način, kako z izkoriščanjem ječmenove genetske kode proizvesti EGF, da karseda najbolj odgovarja človeškemu,« poudarja dr. Örvar.

 

Na vprašanje: »Kaj je po vašem mnenju današnji problem kozmetične industrije?«, pa odgovarja: »Danes se v industriji uporabljajo izdelki, ki vsebujejo preko 70 sestavin. Naša koža pa vendarle ne mara kemikalij - z njimi pride v stik šele, ko prvič uporabimo določeni kozmetični izdelek. Koža potrebuje to, kar že pozna. Kot EGF na primer. Zato verjamem, da bi morali uporabljati izdelke, ki so preprosti in koži podobni. Bioeffect Egf Serum ima samo 7 sestavin. Vsi naši izdelki vsebujejo le kar je najbolj nujno in učinkovito.«

 

(Fotografije: Mediaspeed/Anže Krže)